MKZ Metaalbewerking

In 1999 hebben Patrick van der Snoek en Gerard van der Snoek het bedrijf MKZ Metaalbewerking in Zoetermeer overgenomen. Sinds de overname heeft MKZ een enorme groei doorgemaakt. MKZ metaalbewerking is een veelzijdig bedrijf.  “Vrijwel alles wat met metaal te maken heeft kan MKZ metaalbewerking produceren”. Bij MKZ zijn de lijnen zeer kort waardoor zij snel kunnen leveren en verder denken zij mee in het ontwerp. Zij beschikken over een uitgebreid machinepark waaronder een zware CNC-plasmasnijmachine, een lasersnijmachine, een CNC-pons-nibbelmachine en verder over vakkundig personeel.
Gerard van der Snoek en ik zijn lang collega’s geweest bij Tebodin en vanaf het moment dat ik zelfstandig werd in 2000 hebben MKZ en ik met regelmaat samengewerkt in projecten. In bepaalde projecten was MKZ mijn opdrachtgever, in andere projecten gaf ik hun opdrachten om onderdelen te fabriceren en er waren ook projecten waar wij samenwerkten voor andere opdrachtgevers.
Zo heb ik MKZ succesvol geholpen in een rechtszaak waarbij ik kon bewijzen dat door hun geleverde brandstoftanks voor diesel voldeden aan de specificaties.
Een ander project betrof het maken van een prototype voor een apparaat om tape om transportleidingen met grote diameters te wikkelen.
MKZ maakte diverse onderdelen voor de Onkymix gipsmenger en de Micro Skin Polisher van Medcos.