Marco Werkbladen

Voor Marco Werkbladen heb ik 2 projecten uitgevoerd.
Het eerste project betrof een studie naar de mogelijkheden voor opslag en orderverzamelen van HPL-panelen. Het advies was om een manipulator toe te passen die automatisch kon stapelen en ontstapelen. Na de studie heeft Marco een Flächenlager aangeschaft van de firma Systraplan uit Herford Duitsland dat geplaatst werd in een hal in Leuth, vlak bij de voormalige locatie van Marco in Millingen.
De logistiek bij Marco was verre van optimaal omdat er activiteiten waren op 3 verschillende locaties en er gebrek aan ruimte was.
In 2006 besloot Marco over te gaan naar een grote fabriekshal in Beuningen. Naast verbetering van de logistiek waren de doelen om het produktieproces in hoge mate te automatiseren en om de produktiecapaciteit sterk te verhogen.
Voor de nieuwe fabriek heb ik de layout ontwikkeld en specificaties opgesteld voor de machines en transportsystemen. Uiteindelijk werd het machinepark uitgebreid met geavanceerde en imposante machines waaronder een volautomatische Homag opdeelzaag, een IMA-kantenlijmer en een IMA-CNC machine die zowel kantstroken kon verlijmen als frees-en andere machinale bewerkingen kon uitvoeren.
Doelstelling was om de werkbladen volledig automatisch te produceren zonder dat deze met de hand aangeraakt hoefden te worden, met uitzondering van het inlijmen van de spoelbakken.
Hiervoor is een omvangrijk transportsysteem ontworpen en gerealiseerd opgebouwd uit  rollenbanen, riemenbanen, overzetstations, een kantelaar, een draaimanipulator, en een transferwagen. De totale lengte van de transporteurs was meer dan 140 meter.
Voor het verpakken van de werkbladen die praktisch allemaal andere maten hadden en waarvan veel een ingelijmde spoelbak hadden is een kartonneermachine ontwikkeld die karton op maat kon snijden vanaf eindloos karton dat op pallets aangeleverd werd.
Na de het verpakken werden de werkbladen opgeslagen in een magazijn met automatische kraan. De vakindeling van de stellingen was geoptimaliseerd om zoveel mogelijk delen op te slaan. Zo waren er lage en hoge vakken, brede en smalle vakken en verder was het mogelijk om dubbeldiep op te slaan.
Firma Beeuwen  uit Siegen Duitsland leverde de automatische magazijnkraan.
De aansturing van het magazijn en alle transporteurs werd gerealiseerd door firma 3TEC uit Vlotho Duitsland.